Gustavo Franco

El pròxim 7 de maig Tona (Osona) acollirà el 1r Catalunya Coworking Day, un esdeveniment que reunirà gestors de centres de coworking, professionals i empreses amb l’objectiu “de promoure aquesta nova fórmula de treball que propicia la innovació i dinamització econòmica”, com afirma Jordi Silvente, president de l’Associació Coworking de Catalunya (Cowocat). El programa inclou una taula rodona, tallers i un espai en què els participants aportaran solucions a les empreses; l’emprenedor Xavier Verdaguer, afincat a Sillicon Valley, serà un dels ponents.

“Volem que la trobada serveixi per donar a conèixer els beneficis que el coworking aporta a professionals i empreses però també ajudarem als gestors a millorar la seva tasca”, explica Santi Casas, gestor de CoWorkingTona, organitzador de la jornada junt amb Cowocat. “Ja hi ha milers de coworkers a tot Catalunya que han vist en el coworking la fórmula per dur a terme el seu projecte empresarial i fer-lo créixer”, diu Silvente. A l’actualitat, l’associació té registrats més de 160 centres de coworking a Catalunya, un 60% dels quals se situen a Barcelona. “I aquesta és una tendència a l’alça, cada any en som més”, afegeix Casas.

El 1r Catalunya Coworking Day, que començarà a les 10:00 i té previst acabar a les 18:00, llança en el seu programa un repte creatiu per tal que els participants puguin optar a aportar solucions per a empreses que s’asseuran a escoltar les propostes durant la jornada. D’aquesta manera pretenen casar oferta i demanda i que els coworkers i professionals puguin marxar de la trobada amb un possible client entre mans. També hi haurà espai per a la presentació de projectes d’èxit com Les Golfes, una comunitat d’artistes que es promociona des de de CoEspai, a Girona; La Magrana, un espai de coworking de Valls premiat per la Diputació de Tarragona; o bé Cowocat_Rural, una xarxa d’espais de coworking, col·laboració i treball a través de les TIC en entorns rurals de Catalunya. Les inscripcions són gratuïtes i ja estan obertes al web: www.coworkingtona.cat.

Entre els noms dels ponents, destaca el de l’emprenedor Xavier Verdaguer, resident a Sillicon Valley, Califòrnia, que intevindrà via skype per fer balanç del projecte internacional Imagine Express, basat en el coworking. El tonenc Marc Aleix, participant de l’última edició, també intervindrà junt amb Verdaguer. La jornada inclou una taula rodona sobre les oportunitats de futur del coworking i dos tallers, un sobre fiscalitat adreçat a gestors de centres i un altre, obert a coworkers i professionals, que mostrarà maneres de sumar nous valors a la seva activitat i créixer professionalment. A la inauguració, hi assistirà Josep Salom, alcalde de Tona.

 A banda dels organitzadors, el 1r Catalunya Coworking Day, que vol tenir continuïtat en el futur, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tona i de les empreses Gerall Consulting, Pedrosa Busquets & Associats i Monmar Comunicació.

Sobre Cowocat i CoworkingTona

CoWorkingTona és un centre de coworking en funcionament des de principis de 2014 que organitza regularment activitats, com ponències, tallers i esmorzars empresarials, per tal de dinamitzar l’espai i contribuir a la col·laboració i formació del seus coworkers. Situat a Tona, va ser el primer centre de coworking d’iniciativa privada en posar-se en funcionament a Osona sud. Per la seva banda, l’Associació Coworking de Catalunya (Cowocat) és una entitat sense ànim de lucre que agrupa els espais de coworking catalans nascuda amb la voluntat de “representar el concepte coworking entre els diferents espais i formats que existeixen a Catalunya”. Amb seu a Barcelona i constituida a principis de l’any passat, té entre els seus principals reptes els “d’incloure a tots els actors i figures que configurin el concepte coworking i d’aquesta manera fer de la comunitat una suma de coneixement” i “introduir el model en universitats, escoles i empreses com un nou format de treball”.

0 Comentarios

Contesta

BCNewt Coworking SL 2022

The first coworking space 100% sustainable in Barcelona.

Logo & Visual Identity: Eleonora Majorana / Photography: Gerardo Angiulli / Web Design: All Media Consulting

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

¿Olvidó sus datos?